Wat Zijn De Stappen Om Een Digitale Handtekening Toe Te Voegen Aan Je Hotmail-Account?

Er zijn een aantal webmailserviceproviders op internet die uw communicatie eenvoudiger en soepeler maken. Hotmail, Gmail, Yahoo zijn een van de meest succesvol gebruikte platforms, maar gebruikers van Hotmail krijgen eindeloze opties. Van een aantal functies is een digitale handtekening zo’n functie die kan worden toegevoegd aan de basis van een nieuw samengestelde e-mail. Wanneer u uw handtekening maakt, hangt het van u af welke informatie u in uw bord wilt toevoegen, zoals uw naam, functietitel, de website van het bedrijf, enz. U kunt ook lettertypen van uw bord aanpassen die gemakkelijk zichtbaar zijn voor uw lezers.

Vandaag zijn we hier om u de stappen te beschrijven die nodig zijn om een ​​digitale handtekening aan uw e-mailaccount toe te voegen. Hotmail Helpdesk Nummer Nederland team biedt u een aantal eenvoudige manieren om uw bord op uw eigen manier te maken.

Te volgen stappen:

  • Als uw pc al “AAN” staat, open dan uw webbrowser en ga naar de Hotmail-homepage.
  • Daar moet u zich aanmelden bij uw e-mailaccount door uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.
  • Als u eenmaal bent ingelogd op uw e-mailaccount, gaat u naar “Opties” rechtsboven in uw venster om een ​​lijst te openen.
  • Zoek daar naar “Meer opties” en zodra u het hebt gevonden, klikt u erop en een nieuw venster “Hotmail-opties” wordt geopend.
  • Vervolgens moet u op de link “Berichtlettertype en handtekening” klikken in de sectie voor het schrijven van e-mail om twee vensters te bekijken. In het onderste deelvenster krijgt u een optie “Persoonlijke handtekening” om uw bord toe te voegen.
  • Kies nu “Rich Text” uit de lijst “Modus” die zich net naast een knop bevindt met een letter “A” met een rode onderstreping.
  • Daar kunt u uw handtekening typen en vervolgens uw handtekening aanpassen en opties voor lettergrootte kiezen, zoals “Calibri 10” en enkele andere opties zijn ook beschikbaar.
  • Nadat u de wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op “Opslaan” en gaat u naar “inbox” om het inboxvenster te openen.
  • Als u nu een nieuwe e-mail opstelt, kunt u uw digitale handtekening in uw e-mail bekijken.

Met deze stappen kunt u een digitale handtekening aan uw e-mails toevoegen. Als u problemen ondervindt, neem dan contact op met een technicus van bellen Hotmail-hulplijn en u krijgt stapsgewijze begeleiding.